Eindelijk weer warme dagen, lekker buiten zitten en barbecueën of naar het strand! Helaas is het voor uw computer of laptop niet altijd leuk die warmte. Normaal gesproken kan een computer prima tegen warmer weer, het probleem ontstaat pas wanneer een computer lange tijd niet van binnen schoongemaakt is. Stof en ander vuil hoopt zich op tussen de koelribben van onderdelen en deze kunnen hun warmte dan niet meer afgeven aan de lucht in en rondom uw computer. De extra hitte kan uw apparaat traag maken en uiteindelijk zal de levensduur van uw computer afnemen.

Wat kunt u eraan doen:

  • Blaas koelribben in uw computerkast schoon met een spuitbusje lucht. Zorg ervoor dat de PC uitstaat, mocht er wat vocht meekomen dan zorgt dit niet direct voor problemen. Houd met uw vinger de ventilator tegen! Deze kan bij snel draaien het moederbord beschadigen. Mocht er vocht uit de spuitbus gekomen zijn laat de pc dan even zonder stroom staan, dan kan het verdampen voordat u de pc weer aan zet. Concentreer de schoonmaak op de processorkoeler en de koeler van uw videokaart.
  • Laptops kunt u uitblazen via de warme lucht uitlaat achterop uw laptop, blaas lucht door de koelribben heen naar binnen zodat het stof eruit gaat waar het normaal aangezogen zou worden. Zet hierbij uw laptop ook uit. Bij een laptop is soms een rietje en hard blazen voldoende!
  • Gebruik nooit een stofzuiger! Er bestaat een kans op schade door statische schokken. Bij laptops zuigt het stof alleen maar strakker tegen de koelribben aan wat juist zorgt voor isolatie in plaats van koeling!
  • Bij twijfel altijd laten doen! Bij ons kost het niets, maak een afspraak en wij blazen uw apparaat gelijk schoon met een luchtpomp. Het is voor ons een klusje van nog geen 5 minuten en het kan u veel kosten besparen. Het is zelfs gratis dus waarom niet!
  • Een reiniging elk jaar is aanbevolen. Minder voor apparaten in schone omgeving en vaker indien u huisdieren heeft of in een stoffige omgeving werkt.

En gaat u met de laptop naar buiten, zet deze dan nooit aan in de volle zon, dan wordt hij extra heet en kan hij defect gaan. Wat schaduw is altijd noodzakelijk wanneer het apparaat wordt aangezet.

Related Articles